Η αισθητική του Σεπτέμβρη: γιατί μας πιάνει εμμονή με τετράδια,καρό πουκάμισα και ζεστό καφέ | Lifestyle

Hello Stalkers,

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή κάθε Σεπτέμβριο που το Internet αποφασίζει ότι όλοι ζούμε σε μια ανεξάρτητη ταινία.

Ξαφνικά εμφανίζονται καφέδες με κανέλα, πλεκτές ζακέτες, βιβλία πάνω σε ξύλινα τραπέζια, καρό πουκάμισα, δερμάτινες τσάντες, κεριά και φωτογραφίες με φύλλα που δεν έχουν καν πέσει ακόμα.

Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά αγοράζουμε ένα καινούριο τετράδιο ενώ δε το χρειαζόμαστε πραγματικά γιατί έχουμε ήδη άλλα 5. Όμως αυτό είναι διαφορετικό γιατί είναι September notebook.

Η αισθητική του Σεπτεμβρίου δεν είναι απλώς άλλη μία εποχική τάση. Έχει να κάνει με την αίσθηση της μετάβασης.

Το καλοκαίρι είναι έντονο. Φως, ζέστη, θάλασσα, χρώματα, κόσμοι έξω από το σπίτι. Ο Σεπτέμβριος αρχίζει να χαμηλώνει την ένταση, τα χρώματα γίνονται πιο ήσυχα. Οι βραδιές μεγαλώνουν και το σπίτι αποκτά ξανά σημασία, για αυτό και θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο cozy.

Ίσως επειδή η αισθητική μάς βοηθά να σηματοδοτούμε τις αλλαγές. Όπως όταν ένα παιδί παίρνει καινούρια σχολική τσάντα και νιώθει ότι ξεκινά κάτι καινούριο, έτσι κι εμείς αγοράζουμε ένα planner ή αλλάζουμε δύο μαξιλάρια στον καναπέ και αισθανόμαστε ότι γυρίζουμε σελίδα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα.

Η September aesthetic είναι ένας τρόπος να κάνουμε την καθημερινότητα λίγο πιο όμορφη.

Ο καφές που πίνουμε κάθε πρωί μπορεί να είναι απλώς καφές. Μπορεί όμως να γίνει η μικρή τελετουργία που σηματοδοτεί ότι η μέρα ξεκινά, ξεκινώντας από την αγαπημένη σου γεύση και πατώντας το κουμπί στην αγαπημένη σου καφετιέρα.

Το βιβλίο μπορεί να είναι απλώς ένα βιβλίο. Μπορεί όμως να γίνει η αφορμή να καθίσουμε μισή ώρα μακριά από μια οθόνη, ή ακόμα και δέκα λεπτά.

Και το καινούριο τετράδιο; Εντάξει. Αυτό ίσως να είναι απλώς ένα καινούριο τετράδιο.

Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε για αυτές τις μικρές εμμονές- αγορές αφού έτσι κι αλλιώς και αυτές δίνουν νόημα στη καθημερινότητα μας.

Αρκεί να θυμόμαστε ότι η αισθητική δεν είναι η ζωή.

Δεν χρειάζεται το σπίτι μας να μοιάζει με Pinterest για να είναι όμορφο. Δεν χρειάζεται ο καφές μας να έχει αφρό σε σχήμα καρδιάς. Δεν χρειάζεται κάθε πρωινό να μοιάζει με morning routine video.

Η πραγματική γοητεία του Σεπτεμβρίου βρίσκεται μάλλον αλλού.

Στο να ανοίγεις το παράθυρο το βράδυ και να φοράς για πρώτη φορά ζακέτα. Να φτιάχνεις τον καφέ σου και να τον απολαμβάνεις τόσο που αντί να χαζεύεις το instagram, να χαζεύεις το πάρκο απέναντι από το σπίτι σου.

Αυτή η μετάβαση στην καθημερινότητα που γίνεται έτσι ομαλά και αβίαστα όπως ο καιρός που δροσίζει και οι μέρες που μικραίνουν, είναι στην πραγματικότητα η γοητεία του Σεπτεμβρίου.

XOXO,

Life Stalkers


Ανακάλυψε περισσότερα από Life Stalkers

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.


Θες να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας;

Κάνε subscribe στο Newsletter μας για να ενημερώνεσαι πρώτη για όλα!

Συνεχίστε την ανάγνωση