Hello Stalkers,
Η ντουλάπα μου αποτελείται από αρκετά ρούχα και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πολλά σακάκια αλλά και tailored παντελόνια. Μονόχρωμα ή καρό, το σίγουρο είναι πως κυριαρχούν σε αυτή αλλά και στο στυλ μου, αφού με βγάζουν από τη δύσκολη θέση.
Από παλιά, θεωρούνταν ένα ανδρικό outfit και πολλές γυναίκες έχουν αποδοκιμαστεί για αυτή τους την επιλογή, να το φορέσουν και να υιοθετήσουν πηγαίνοντας κόντρα στη νόρμα που επικρατούσε.
Σήμερα όμως, επικρατεί αρκετά περισσότερο η ιδέα πως ένα κοστούμι μπορεί να απογειώσει και το στυλ και την προσωπικότητα μιας γυναίκας, λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες παραμέτρους και κάνοντας σωστό styling.
Φυσικά μην ξεχνάμε πως τα ρούχα κανονικά δεν έχουν φύλο, εμείς τους το δώσαμε σαν ανθρωπότητα.

Αν έπρεπε να συγκεντρώσουμε κάποια κριτήρια για ένα πετυχημένο Tuxedo look, θα ξεκινούσαμε ως εξής:

Α. Η ποιότητα. Έχουμε πέσει όλες στην παγίδα και έχουμε αγοράσει κοστούμι ή σακάκι με λεπτή σύνθεση και το αποτέλεσμα είναι κακό: δεν στρώνει καλά και δεν αναδεικνύει τη σιλουέτα, τσαλακώνεται και δείχνει ασιδέρωτο, ή τονίζει ατέλειες που δεν ξέραμε καν πως υπάρχουν. Προτίμησε πιο χοντρά και σταθερά υφάσματα, για να διατηρείται σταθερή και η σιλουέτα όσο περισσότερο γίνεται.

 

Β. Το χρώμα. Εννοείται πως η πρώτη must have απόχρωση είναι το μαύρο, γιατί θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση πολλές φορές σε πολλές περιστάσεις. Ωστόσο, κάποιες φορές παρά είναι formal και αυστηρό και θέλεις να του δώσεις άλλη αίσθηση, πιο κομψή και ανάλαφρη. Για αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να διαλέξεις κάποιο print όπως το αγαπημένο καρό, ή σε μονόχρωμο κάτι σε μπλε, μπεζ ή ακόμα και off white, ανάλογα την εποχή.

 

Γ. Η γραμμή. All time classic και super feminine επιλογή είναι το στενό κοστούμι με μεσάτο σακάκι, και ταιριάζει ιδανικά τόσο με γόβες όσο και με loafers. Ωστόσο, για μια πιο σύγχρονη εικόνα, επιλέγω ένα κοστούμι σε Α γραμμή, με βάτες στους ώμους για μια πιο γεωμετρική και statement εμφάνιση, ενώ τα ανδρικά σακάκια με τα παντελόνια με τις πιέτες, είναι η πιο αγαπημένη μου επιλογή.

Δ. Προσοχή με το styling. Το κοστούμι από μόνο του αποτελεί μια statement επιλογή και μπορεί να πει πολλά φορεμένο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτείνω να μην το υπερφορτώσετε με πολλά αξεσουάρ ή έντονη τσάντα και φορτωμένο μακιγιάζ. Ιδανική επιλογή είναι τα διακριτικά αξεσουάρ, με minimal βάση, το natural μακιγιάζ με κάποιο έντονο κραγιόν και τα λιτά μαλλιά.

Ο σκοπός του είναι να προσδώσει ισορροπία στο ανδρόγυνο attitude που συνθέτει, οπότε δε θέλουμε ούτε πολύ ανδρικά ούτε και πολύ γυναικεία στοιχεία: θέλουμε τόσο όσο.

Φωτογράφος : Filippos Poulis Photography

XOXO,

Life Stalkers


Θες να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας;

Κάνε subscribe στο Newsletter μας για να ενημερώνεσαι πρώτη για όλα!

Συνεχίστε την ανάγνωση