3+1 Tips για να κρατάει το άρωμα σου περισσότερο. | Beauty

Hello Stalkers,

Κατά καιρούς έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να ψάχνει να βρει το άρωμα που θα αναδείξει την προσωπικότητα μας, που θα μας ταιριάζει αλλά και που θα κρατάει αρκετές ώρες χωρίς να χρειάζεται να βάλουμε ξανά μέσα στη μέρα.

Έχουμε δοκιμάσει αρκετά, με πικάντικη ή και γλυκιά βάση, έχουμε απογοητευτεί αλλά επίσης έχουμε νιώσει ότι βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Φυσικά, μετά από καιρό καταλήξαμε πως αν υπολογίσουμε και μελετήσουμε κάποιες παραμέτρους, μπορούμε να κάνουμε σχεδόν κάθε άρωμα να έχει μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια, ακολουθώντας απλά, τα παρακάτω tips.

unsplash.com/@laurachouette
  1. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Ναι, καλά διάβασες, είναι πολύ σημαντικό να είναι ενυδατωμένη η επιδερμίδα μας, γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο, κλειδώνει την υγρασία μαζί με τα μόρια του αρώματος. Αν δεν είσαι από τις τυχερές με λιπαρή επιδερμίδα, επίλεξε είτε την κρέμα σώματος του εκάστοτε αρώματος ώστε να την εφαρμόζεις πριν από αυτό, είτε κάποια κρέμα άοσμη ή με ελαφριά βάση που μοιάζει με τη βάση του αρώματος σου. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σαν primer, όπως συμβαίνει και με το μακιγιάζ.
  2. Layering matters. Με μια στρώση άρωμα δεν πρόκειται να σου κρατήσει μέχρι το βράδυ, για αυτό είτε πρέπει να το ανανεώσεις έστω μια φορά, είτε να χρησιμοποιείς το άρωμα σε συνδυασμό με το αφρόλουτρό του και την κρέμα σώματος.
  3. Βάλε στα σωστά σημεία. Τα σημεία του σώματος σου όπως η κλείδωση του αγκώνα, εσωτερικά πάνω από τους καρπούς, αριστερά και δεξιά στο λαιμό είναι τα κατάλληλα για να εφαρμόσεις το άρωμα σου γιατί εκεί πιάνουμε και πιο έντονα τους παλμούς μας. Έτσι, καθώς προκύπτουν αυξομειώσεις στην θερμοκρασία του σώματος μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το άρωμα σου ζωντανεύει.
  4. Μην το τρίβεις. Το πιο συνηθισμένο σημείο που βάζουμε άρωμα και το τρίβουμε είναι οι καρποί μας, όμως κατά αυτό τον τρόπο διασπώνται οι αρωματικές του νότες και η μυρωδιά χάνεται πιο γρήγορα. Για αλλαγή λοιπόν, βάλε μερικές σταγόνες ή ψέκασε και απλά πίεσε ελαφρώς μεταξύ τους, τους καρπούς σου, χωρίς να τους τρίψεις καθόλου.
unsplash.com/@loeees_

Και μην ξεχνάς! Μπορεί εσύ μετά από κάποια ώρα να μην μυρίζεις πλέον το άρωμα σου, ωστόσο οι άλλοι μπορούν κανονικά μέσα στη μέρα! Εσύ απλά το συνηθίζεις και δεν το παρατηρείς, οπότε μην αγχώνεσαι τόσο!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα;

ΧΟΧΟ,

Life Stalkers


Θες να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας;

Κάνε subscribe στο Newsletter μας για να ενημερώνεσαι πρώτη για όλα!

Συνεχίστε την ανάγνωση