Hello Stalkers,

Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια λόγω της τεράστιας επέκτασης και επίδρασης του Instagram και των social media στη καθημερινότητα μας είναι ο μινιμαλισμός που έρχεται σε αντίθεση με την υπερκατανάλωση που μας έχει κυριέψει.

Δεχόμαστε καθημερινά τόσα ερεθίσματα και τόσα μηνύματα από παντού, που και να θέλουμε πολλές φορές ξεγελιόμαστε και κάνουμε άστοχες κινήσεις και αγορές, που χαρακτηρίζονται από επιπολαιότητα και προσωρινή ευχαρίστηση.

Την ίδια στιγμή παράλληλα, μας έχουν βάλει στη διαδικασία να σκεφτόμαστε την ιδανική περίσταση για το κάθε μας outfit, αλλά και την ειδική περίσταση για να χρησιμοποιήσουμε τα καλά μας ποτήρια και σερβίτσια, τα καλά και ακριβά σατέν σεντόνια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κλείναμε τις πόρτες του σαλονιού και το διατηρούσαμε άθικτο και καθαρό για τις επισκέψεις.

Γιατί όμως να τα φυλάμε όλα για κάτι πολύ ιδιαίτερο και ειδικό, το οποίο μπορεί να μην έρθει και ποτέ; Και στο τέλος, να φεύγουν οι άνθρωποι και τα αντικείμενα και τα ρούχα μένουν φυλαγμένα, αχρησιμοποίητα και άφθαρτα σαν καινούρια, χωρίς να έχουν προσφέρει αναμνήσεις και χαρούμενα -ή και όχι- συναισθήματα.

Επειδή όμως θεωρούμε πως αυτή η ειδική περίσταση, είναι η κάθε μέρα που είμαστε ζωντανοί, υγιείς, με τους αγαπημένους μας ανθρώπους γύρω μας, προτείνουμε το 2023 να ξεκινήσεις να φοράς κάθε σου ρούχο που σου αρέσει όποτε θέλεις, να απολαμβάνεις κάθε γωνιά του σπιτιού σου κάθε μέρα, και αν θέλεις να φορέσεις outfit υπερπαραγωγή ενώ είναι Δευτέρα απόγευμα, να το φορέσεις. Κι αν θέλεις να φας μακαρόνια με κιμά στο καλό σερβίτσιο, να φας, και να πιείς αναψυκτικό στα κολωνάτα ποτήρια να το κάνεις κι αυτό.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ζούμε καταπιεστικά και μινιμαλιστικά ενώ δεν το θέλουμε, κι αντί να δίνουμε τόση αξία στα ρούχα, τα παπούτσια, τα αντικείμενα και τα κτίρια, να τα απολαύσουμε την κάθε στιγμή που μπορούμε, και να δώσουμε έμφαση στις εμπειρίες, τις στιγμές και τους ανθρώπους μας.

Φόρεσε λοιπόν αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα, ακόμα κι αν είναι έντονο και τολμηρό, και απόλαυσε τη κάθε στιγμή με ό,τι έχεις, γιατί είναι μοναδική και δεν ξαναγυρίζει.

Γούνινο jacket: Vintage

Top: H&M

Παντελόνι: Sinsay

Mules: Jeffrey Campbell

Φωτογράφος: Θεανώ Γκάτσου

XOXO,

Life Stalkers


Θες να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας;

Κάνε subscribe στο Newsletter μας για να ενημερώνεσαι πρώτη για όλα!

Συνεχίστε την ανάγνωση