Hello Stalkers,

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον πρώτο μήνα του 2023, είμαστε έτοιμες να υποδεχτούμε τον πιο ερωτικό μήνα, αυτόν που γεμίζει από αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου, ο μήνας τον ερωτευμένων, ο Φεβρουάριος. Ξαφνικά γεμίζουν όλες οι βιτρίνες και οι οθόνες μας, με καρδούλες, μπαλόνια και Love is in the air vibes, μαζί με σοκολατάκια, λουλούδια και αρκουδάκια.

Και ξαφνικά χωριζόμαστε σε δύο groups: αυτοί που είναι σε σχέση και είναι ερωτευμένοι, και αυτοί που είναι ελεύθεροι και δηλώνουν άρνηση προς αυτή την εμπορική γιορτή. Αυτόματα συμβαίνει αυτός ο διαχωρισμός που ακουμπάει και το μέσα μας, και κάποιες φορές χωρίς λόγο καθορίζει τη ψυχολογία μας και το πώς θα πρέπει να νιώθουμε εκείνες τις ημέρες.

Γιατί να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μόνο όταν είμαστε σε σχέση με άλλον άνθρωπο? Η μοναχικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα μοναξιά και σίγουρα όχι δυστυχία. Αυτές οι ταμπέλες έχουν προκύψει από κοινωνικές νόρμες που ορίζουν κατά καιρούς ως must για να έχουμε μια καλή ζωή, και αν ξεφεύγουμε από αυτές τότε είμαστε δυστυχισμένοι.

Για εμάς, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια αφορμή μεν να φορέσουμε κάτι κόκκινο, κάτι ροζ, καρδούλες και glitter, όμως αποτελεί σημαντική μέρα και για κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως τον αγαπούμε, του ζητάμε συγνώμη που τον βασανίζουμε και τον πιέζουμε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες σε καθημερινή βάση και τον επιβραβεύουμε με μια μεγάλη σοκολάτα και ένα δώρο.

Δουλεύουμε συνέχεια με τον εαυτό μας, στοχεύουμε στην προσωπική μας εξέλιξη και βελτίωση και προσπαθούμε να λέμε και ένα «ευχαριστώ» στον καθρέφτη συχνά πυκνά. Φτάνοντας σε αυτό το επίπεδο, έχοντας μια καλή σχέση με τον εαυτό μας, δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν Βαλεντίνο να μας αγαπήσει και να μας επιβεβαιώσει την αξία μας.

Έτσι, όταν θα βρεθεί αυτός που θα είναι δίπλα μας, θα μας αγαπήσει χωρίς να φτάνει σε παθολογικά επίπεδα: για να έχεις μια υγιή και άρτια σχέση πρέπει να αποτελείται από ψυχικά υγιείς ανθρώπους, που ενώνουν τον δρόμο και τη ζωή τους, με σκοπό να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και να περνάνε όμορφα μαζί.

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη και χαμογελώντας πραγματικά στην αντανάκλαση μας, αγαπώντας τον εαυτό μας, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένες κάθε μέρα και κάθε εποχή, ελεύθερες ή σε σχέση, χωρίς να χρειάζεται επιβεβαίωση. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται πως αγαπάμε τον εαυτό μας με τη κάθε του αλλαγή και διαφορά, σε κάθε του επίπεδο, ηλικία και φάση. Κάνουμε embrace στις γραμμές έκφρασης, στα λευκά μαλλιά και τις ραγάδες, τα παραπάνω κιλά, αλλά και στην μειωμένη ανοχή σε τοξικές καταστάσεις και σχέσεις.

Σταματάμε να μας βάζουμε σε καλούπια και ταμπέλες, και προσπαθούμε να απολαμβάνουμε τη στιγμή με λιγότερη υπέρ- ανάλυση και περισσότερα χαμόγελα, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και δύσκολη για να σκάμε για λεπτομέρειες και για το αν αρέσουμε στους άλλους.

Ευχόμαστε σε εσένα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, να λάμπεις από μέσα προς τα έξω όπως η Mama Stalker, η οποία φόρεσε αυτό το outfit στην αρχή με διστακτικότητα γιατί είναι εκτός comfort zone και ενδυματολογικών επιλογών της, όμως όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη μας είπε πόσο της άρεσε η εικόνα της μέσα σε αυτό το girly και χρωματιστό outfit, που είναι πιο τολμηρό για εκείνη μέχρι στιγμή.

Μποτάκια: Jeffrey Campbell | Favelagr

Φωτογράφος: Θεανώ Γκάτσου

XOXO,

Life Stalkers


Θες να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας;

Κάνε subscribe στο Newsletter μας για να ενημερώνεσαι πρώτη για όλα!

Συνεχίστε την ανάγνωση